Sidor

Vad hände på årsmötet 2024?

Många personer samlade på årsmöte.

Referat från årsmötet för Klintetraktens framtid den 16 mars 2024

Den 16 mars 2024 hade Klintetraktens framtid bjudit in till årsmötesdag med öppet hus, förhandlingar, information, mat och underhållning på Re:Market i Klintehamn.

 

Öppet hus

Under hela dagen fördes flera samtal om vad som pågick i samhället, projekt som var på gång och allmänt om vad som kan göras för att göra Klintetrakten en bättre plats att bo på. Några av de saker som diskuterades var:

  • Sockeneffekt, ett initiativ av Energicentrum Gotland som syftar till att de tillsammans med öns socknar ska jobba för ett förnybart energisystem på Gotland år 2040, bland annat genom samägande av solcellsparker.
  • Möjliga lokaler för företagsetablering i Klintehamn.
  • Hundrastgård centralt i Klintehamn.
  • Fler aktiviteter och mötesplatser med vuxen närvaro för barn och ungdomar i Klintehamn, framförallt för dem som är för unga eller gamla för KUFF:s verksamhet.
  • Problemet med kajor i samhället i Klintehamn.
  • Bron till Varvsholm, som behöver rustas upp.

Styrelsen tar med sig dessa frågor i sitt kommande arbete.

 

Årsmötesförhandlingarna

Mötet leddes av Region Gotlands regiondirektör ​​Stefan Hollmark. Under mötet behandlades de vanliga årsmötespunkterna såsom val av styrelse och revisorer, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan, ekonomisk redogörelse samt ansvarsfrihet för styrelsen.

 

Styrelsen

Till ordförande för det kommande året omvaldes Amanda Ringkvist. Nya styrelseledamöter valda på två år var Carin Söderlund, Johan Hultman, Patrik Andersson och Tomas Björkqvist. Kvarstod ytterligare ett år gjorde Göran Wahlqvist, Sven Jakobsson och Tobias Jordeskog. Tidigare styrelseledamöter Britt Johansson, Janne Manni och Stefan Stenberg hade avsagt sig fortsatta uppdrag. Britt var på plats och avtackades med blommor och en varm applåd som tack för hennes långa engagemang i styrelsen och för bygden.

 

Nya företagare i Klintetrakten

Nya företagare hade blivit inbjudna att presentera sig och sina verksamheter.

Göran Björnberg berättade att Wisby Galleri flyttar sin verksamhet till Klintehamn, närmare bestämt till Fritidsbankens gamla lokaler på Donnersgatan, och byter namn till Galleri Fröjel. En liten tjuvstart går att uppleva under påsklovsveckan, den riktiga öppningen planeras till slutet av april.

Kevin Sullivan berättade att en irländsk pub snart öppnar i samarbete med Re:Market i deras lokaler. Det kommer även att finnas en uteservering under sommaren. Öppningsdatum är ännu inte bestämt, men planen är att öppna under maj.

 

Underhållning

Det lokala bandet The Hugos avslutade dagen med ett bejublat framträdande.

 

Schema för årsmötet

14:00-16:00 Öppet hus – möt styrelsen och prata om vad du vill med föreningens arbete framåt och hur vi ska utveckla vår landsbygd.
16:00 Årsmöte
18:00 Buffé
18:30 The Hugos på scen

Mat och underhållning var gratis för medlemmar och kostade 100 kr för den som inte var medlem.